събота, 31 март 2012 г.

ПИТКИ ТИП МИЛИНКИ СЪС СИРЕНЕ


Това е някакъв хибрид между тутманик и милинки.. Стана нещо като леко по-сухи милинки от обикновено:))

Рецепта:

1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 суп. л. суха мая
1 суп.л. захар
2 бр белтъка
1-2 суп.л. олио
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто

сирене за плънката

за намазване:
2 бр жълтъка
2 суп.л. маргарин - разтопен
3-4 суп.л. галета
1 ч.л. сол

От продуктите за тестото замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло. В подмазана с маргарин тава започваме да подреждаме малки топчета от тестото, в които сме сложили сирене. Нареждаме ги плътно в тавата и след като втасат, намазваме с жълтъците, заливаме с разтопения маргарин и поръсваме с галетата и солта. Всичко в заливката се слага по отделно. Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Преди да залеем милинките:

Ето и продуктите за заливката:

... вече залятите милинки:

Готови за ядене:))

Ето кой изяде първото горещо още парченце:))

ЛОКУМКИ


Рецепта:

1 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 суп.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 бр белтък за тестото
1 суп.л. олио
щипка сол
брашно за меко тесто

локум

1 бр жълтък за намазване

пудра захар за поръсване

Замесваме меко тесто и оформяме топчета колкото орех. По средата слагаме парче локум и поставя във форма за мъфини. След като втасат локумките ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто. Като ги извадим от фурната ги намазваме с маргарин и поръсваме с пудра захар.





КРЕМ КАРАМЕЛ


Правила съм много пъти крем карамел, но такава плътност не съм постигала никога!!!

Рецепта:

6 бр яйца
2 ч.ч. захар
1 л прясно мляко
2 бр ванилии

1/2 ч.ч. захар за карамелизиране

Разбиваме всички продукти с вилица или бъркалка и изсипваме върху карамелизираната захар (този път го правих в тава). В предварително загрята фурна без водна баня, печем до готовност на 160 градуса.. Супер мързелив и сполучлив десерт:)))

сряда, 14 март 2012 г.

КОШНИЧКИ С УКРАСА ОТ МАСЛЕН КРЕМ


За 8-ми Март на малката бубка, реших да направя нещо свежо и цветно:))
За пръв път правя украса с маслен крем, но се получи и красиво и вкусно!


Украсата е само и единствено плод на вашето въображение:))









вторник, 13 март 2012 г.

ЗАПЕКАНКА А ЛА БЕНИТА


Рецепта:

500 гр кайма
10-12 бр печени чушки
100 гр сирене
5-6 кисели краставички
4 бр яйца
1/2 кофичка кисело мляко
зеленчукова подправка
3-4 суп. л. олио

На дъното на подмазана тава започваме да нареждаме продуктите в следната последователност: нарязани на едро чушки, натрошено сирене, кайма, зеленчукова подправка и назярани на ситно кисели краставички. Запичаме до готовност на каймата и правим заливка с киселото мляко и яйцата.
Сервираме топло с гарнитура по желание.