1/2 франзела
200 г консервирана риба тон в олио на филенца
2 с.л. песто
2 с.л. маслини, нарязани на ситно
1 с.л. зехтин
1 домат, нарязан на малки кубчета
50 г сирене едам, моцарела или кашкавал, нарязани на малки кубчета
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
черен пипер на вкус
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Франзелата се нарязва на тънки филии, които се слагат да се запекат на 200°С, докато леко порозовеят. С половината песто се намазват препечените хлебчета. Останалото песто се смесва със зехтина. Рибата се изцежда, накъсва се на парченца и се смесва с лимоновия сок, настърганото сирене, чесъна, маслините и домата. Върху всяка филийка се слага по лъжица от рибната смес и се запича 2-3 мин. на 230°С. Готовите хапки се поръсват с пестото, смесено със зехтина, и се сервират веднага.
А използвах песто Genovese - с босилек и кедрови ядки. Босилека предава невероятен вкус на хапките!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.