четвъртък, 24 февруари 2011 г.

СВИНСКА ПЪРЖОЛА С ГАРНИТУРА ОТ ФИДЕ И ОРИЗ


Рецепта:

за пържолата:
500 - 600 гр свинска вратна пържола
2 суп.л. зеленчукова подправка "Пикантина"

за гарнитурата:
1 ч.ч. начупено фиде (на "Златен клас")
3 суп.л. олио
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода за ориза

За приготвянето на пържолата няма нищо необичайно - в йенска тенджера с капак слагаме пържолата, нарязана на желите форми, овалваме с подправката, покриваме с вода и печем на умерена фурна за около 1:30 - 2 часа (до готовност). Не слагаме мазнина, защото по пържолата си има достатъчно.
Докато пържолата се задушава (пече), в дълбок тиган загряваме олиото и запържваме до тъмно кафяво начупеното фиде. Отнемаме от котлона и в тенджера сваряваме ориза с малко сол. След като ориза е готов, измиваме го със студена вода, изцеждаме добре и го добавяме към изпърженото вече фиде в тигана. Слагаме на котлона за около 2-3 минути и овкусяваме само със сол. Тази гарнитура е подходяща и топъл и в студен вариант.



2 коментара:

  1. Много вкусен и ароматен е ориза приготвен по този начин, а с пържолка не е за изпускане :) Поздрави Бенита!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.