събота, 19 март 2011 г.

РАЗНИ КРЕМЧЕТА

Домашен крем Ванилия с белтък за украса (в ляво)
Мляко с ориз и крем Ванилия (в дясно)


Нишесте Ягода с плодове


Крем нишесте и мляко с ориз... отново! Любимото на Васето:)


Шоколадов мус
(рецептата е от интернет, но не съм копирала източника!)


Рецепта:

1/2 ч.л. нес кафе / една, ако сте любител на силно кафе/
150 гр. натурален шоколад
/колкото по-хубав шоколад използвате, толкова по добър вкус ще получите/
3 яйца /разделени на белтъци и жълтъци/
1 жълтък
1 ванилия
4 с.л. бадемов аперитив/или друг предпочитан от вас алкохол/
3 с.л. захар

Разтворете кафето в две супени лъжици гореща вода в голяма огнеупорна купа. Добавете шоколада и оставете на водна баня /на слаб огън/ докато шоколада се разтопи и след това разбъркайте за да получите гладка смес. Свалете от огъня.
Разбийте жълтъците, ванилията и добавете към шоколада заедно с алкохола. Разбийте белтъците със щипка сол и доразбийте на сняг, като постепенно добавяте захарта. Внимателно прибавете белтъците към шоколадовата смес.
Изсипете в чаши или избран от вас съд за сервиране и сложете в хладилника поне за 4 часа.


Отново крем Ванилия:)))





Крем с извара


Рецепта:

300 г извара
300 г пресни плодове (може и от компот)
1-2 с.л. мед
кафяви бисквити
кисело мляко

Разбъркваме изварата с киселото мляко и меда, смиламе бисквитите и нарязваме плодовете на парчета. Нареждаме в чаша по желание от изварената смес, бисквитите и плодовете. Оставяме в  хладилника за 2-3 часа преди консумация.

Крем от сметана и крема сирене...
остатъци от крем за торта:)


Крем Ванилия - нишесте:)))


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.