понеделник, 1 август 2011 г.

ЛУЧЕНО ХЛЕБЧЕ


Първо - благодарности на Йоли за невероятното предложение!
Второ - съжалявам за лошото качество на снимките, но се наложи от клип да вадя фотографии (бях бясна!).... Другия път по-добре:))
Трето - такъв елексир не съм яла през живота си! Невероятно вкусно и ароматно хлебче се получи!

Рецепта:

това е моя вариант за хлебчето на Йоли:

1 хляб не нарязан
кашкавал
сирене
чесън
разтопен маргарин
семе от бял мак
черен пипер
зелен лук за сервиране

Нарязваме хляба първо на филийки, като внимаваме да не разрежем долната му част, а след това на квадратчета, ето така:



След това на няколко места слагаме пресован чесън (според вкуса) и започваме да нареждаме кашкавала и сиренето. Аз в края на хляба сложих сирене за разнообразие, а в средата кашкавал, защото той така или иначе се разлива при печенето.



Отгоре заливаме обилно с разтопен маргарин и поръсваме с черен пипер и семе от бял мак (на майка ми от градината). Завиваме добре във фолио и печем на умерена, предварително загрята  фурна за около 40-50 минути. 


Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан зелен лук.



Ето и две клипчета, защото ми се струва, че е по-добри за гледане от снимките:(

video

video

5 коментара:

  1. Бенита, много ти е хубаво лученото хлебче:).Хвърлила съм му око още когато Йоли публикува нейното, много ще е вкусно, сигурна съм.
    Поздрави и прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! Наистина беше невероятно вкусно - ще се прави пак:)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно ти се е получило,Бени!И на мен ми е в списъка!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Бенита, чудно хлебче се е получило!:-))
    И при мен е в списъка на чакащите!
    Поздрави!:-))

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Бенита,това глебче наистина изглежда страхотно започнах да преглащам жадно жадно,в най скоро време ще го приготвя.Благодаря и на Йоли.

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.