неделя, 3 февруари 2013 г.

ВТАСАЛА БАНИЦА БЕЗ МАЗНИНА


Във фейсбук видях подобна баница, но с готови кори, и т.к. ми допадна идеята за баница без мазнина, реших да пробвам :)

Рецепта:

400 гр топла вода
2 суп.л. суха мая
1 суп.л. захар
3-4 суп.л. брашно за маята
1 кг брашно
1 ч.л. сол
1 суп.л. оцет

1 яйце, сирене и 1/2 кофичка кисело мляко за плънката

Замесваме меко тесто и точим кори, които навиваме с плънката от сирене и кисело мляко. Не слагаме никаква мазнина, с изключение на маргарина, с който намазваме слез изпичането на баницата - 1 суп.л.
След като завием разточените листи, оставяме да втаса за около 30 минути и печем върху домакинска хартия без мазнина!, в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.



4 коментара:

  1. И без мазнина и безброй яйца се е получила много пухкава и вкусна .
    Златни ти ръчички, Бени!!!
    Хубава вечер и спокойна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Гледах и аз баницата с готови кори и ме впечатли предложението!
    Бени, чудесно си се справила, още повече че сама си направила корите! Изглежда страхотно - мека, пухкава, с прекрасна коричка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получи мноооого вкусна! Дори като изстина стана още по-мека :)

      Изтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.