четвъртък, 11 януари 2024 г.

Завръщането...

САЛСА ОТ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ





Рецептата е сътворена от мен, вследствие четене на различни видове предложения и синтезирането им спрямо моя вкус.
Получи се невероятна салса :)

Оказа се, че като я добавя към доматен сок за паста, спагети и макарони, вкуса става невероятен 💜

Всички съставки са домашни!

Забравих да спомена, че от есента на 2023 г. съм горда селянка и имам удоволствието да произвеждам (не сама 😍) почти всичките си продукти!

Ето и рецептата за салсата:

Печем зелените домати в тава във фурната и ги обелваме.
Люспата се маха много лесно.

Печем или варим: лук, тиквичка, патладжан (по желание).

Подправки – риган, магданоз, целина, девисил, мащерка, индийско орехче,
карамфил, чесън, люта чушка, черен пипер, кимион.
Всички подправки ги слагам на вкус.

Подправките и чесъна ги слагаме на сурово към сместта,
като чесъна и лютата чушка обичам да се усещат
Сол на вкус.

Всичко се пасира добре и сместта се поставя в бурканчета.

След това бурканите се заваряват 30 минути
и след като изстинат са готови за консумация.

Салсата може да се използва и като добавка към месо.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.