Това е едно от любимите ми неща, а съм го правила само веднъж...
Рецептата:
Тази рецепта съм я копирала от интернет преди време и не знам на кого е!
Ако някой си я познае да ми каже да го добавя като автор!
250 мл. прясно мляко
1/2 пакетче суха мая
1/2 пакетче суха мая
щипка захар
1 с.л. сол
1 яйце
4 с.л. олио
Смесват се продуктите и се замесва меко тесто.
1 с.л. сол
1 яйце
4 с.л. олио
Смесват се продуктите и се замесва меко тесто.
Не се остава да втаса, а направо се разточва на две тънки кори.
В намазана тавичка се поставя едната, която е по-голяма, така че да стига до ръба на тавата.
В намазана тавичка се поставя едната, която е по-голяма, така че да стига до ръба на тавата.
Настъргва се сирене и се поръсва с малко червен пипер и се поставят малки бучици масло.
Отгоре се поставя другата,така че долната кора да застъпи горната.
Правят се дупчици с вилица по средата, а краищата се прилепват хубаво.
Пече се на 180 градуса. Топла се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
/Не знам защо, но аз реших да я поръся преди опичането с шарена сол:) /
Добър апетит!
Eхааа.. как да не му се прияде на човек?!
ОтговорИзтриванеЧудна е станала фокачата, Бенита, мисля надвечер да я приготвя :-P
Благодаря за рецептата! И.. предполагам, нямаш нищо против?
Поздрави и :-)))
Ще я пробвам, вкусно и лесно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите отзиви! Пробвайте я на воля:)))
ОтговорИзтриване