вторник, 18 януари 2011 г.

ФОКАЧА СЪС СИРЕНЕ


 Това е едно от любимите ми неща, а съм го правила само веднъж...

Рецептата:

Тази рецепта съм я копирала от интернет преди време и не знам на кого е!
Ако някой си я познае да ми каже да го добавя като автор!

250 мл. прясно мляко
1/2 пакетче суха мая
щипка захар
1 с.л. сол
1 яйце
4 с.л. олио

Смесват се продуктите и се замесва меко тесто.
Не се остава да втаса, а направо се разточва на две тънки кори. 
В намазана тавичка се поставя едната, която е по-голяма, така че да стига до ръба на тавата.

Настъргва се сирене и се поръсва с малко червен пипер и се поставят малки бучици масло.
Отгоре се поставя другата,така че долната кора да застъпи горната.
  
Правят се дупчици с вилица по средата, а краищата се прилепват хубаво.

Пече се на 180 градуса. Топла се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
/Не знам защо, но аз реших да я поръся преди опичането с шарена сол:) /


Добър апетит!

3 коментара:

  1. Eхааа.. как да не му се прияде на човек?!

    Чудна е станала фокачата, Бенита, мисля надвечер да я приготвя :-P

    Благодаря за рецептата! И.. предполагам, нямаш нищо против?

    Поздрави и :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите отзиви! Пробвайте я на воля:)))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.