вторник, 18 януари 2011 г.

ЛАЗАНЯ С ДОМАШНИ КОРИ

Рецепта:

Продукти за тестото:

яйца
брашно

В зависимост от това, в каква тава ще печете лазанята, прибавяте и съответния брой яйца. Например за голяма тава - 35-38 см диаметър, са ви необходими около 5 яйца. Замесва се нормално тесто за точене. Разточват се кори, с дебелина около 3-4 мм и се режат на големи парчета. След това се варят във вода, в която предварително сме сложили сол и олио.
След сваряването на корите се отделят в съд да се отцедят от водата и са готови за нареждане в тавата за печене.

Продукти за плънката:

 Естествено те са според вкуса на всеки.
Аз сложих:

кашкавал
кайма
домати, чушки
гъби, лук, чесън
пармезан
сос Болонеза на Маги
риган, къри
червен пипер
черен пипер
и др.

Запържвам всичко без кашкавала и пармезана. Те са необходими за поръсване след слагането на плънката. Започвам да нареждам от вече сварените кори в подмазана тава и слагам плънка и така до като свършат продуктите - ред кори, ред плънка, като на края завършвам с плънката и обилно настъргвам кашкавал. Пека в умерена фурна до запичането на кашкавала.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.