Идеята за това страхотно тирамису видях от Ivelinkaaa от Бг Мама. Като никога, изпълних рецептата съвсем стриктно:) Копирала съм направо нейната рецепта, защото освен сирената, в друго не съм импровизирала.
Рецепта:
1 пакет готови платове за торта
4 яйца
1 ч.ч захар
250 мл. течна сметана
1ч.ч подсладено силно кафе + лъжица рок/коняк (по собствен вкус)
1 кутия Филаделфия + 1 пакет крема сирене (аз сложих 4 пак. крема сирене)
какао
Жълтъците се разбиват на водна баня със захарта и се оставят на страни.
Разбиват се белтъците и сметаната поотделно докато станат възможно най-твърди.
Сирената ги сложих за 30 секунди в микровълновата да омекнат и станат леко пухкави. Така после се смесват по-лесно с другите съставки.
Върху жълтъците се изсипват сирената, разбърква се малко, после сметаната и после белтъците и пак се разбъркват съвсем бавно!!!, за да не спадне обемът на всичките неща. Хубаво е да е със някаква шпатула или по-широка лъжица.
Нарежда се: Сиропиран блат с кафе +крем +какао (както на най-горният пласт)+следващ плат ( пак сиропиран)+крем+ какао и т.н.
Трябва да престой поне 3-4 часа в хладилник преди да се яде.
Правих тази торта за Рождения ден на Никола (06 декември 2011):))
Много вкусно, Бенита!!! Само това с 3-4-те часа в хладилнка :)) е невъзможно за реализиране, че "сърце майко не трае"....
ОтговорИзтриванеХахаа.. умишлено го правих преди вечеря, че да си траят... ако беше сутринта или по обяд - престоя в хладилника се скъсява моментално:)
ОтговорИзтриванеРазрезът ме кара усилено да преглъщам :)Изглежда невероятно!!!
ОтговорИзтриване