Рогчетата са известни като Рогчета на Пина:) В началото бях малко негативно настроена, като видях,че тестето е маслено... чудех се как ли ще се надуят и какво ще стане, но се получи идеален резултат - и визуален и вкусов!
Рецепта:
1 кг брашно
20 гр мая (за жива става въпрос)
15 гр сол
4 яйца
100 гр олио
350 гр св. мас
25 гр захар
250 гр сирене
Тестото се замесва с ниска температура - 24 градуса. Едното яйце се отделя за намазване и малко в пълнежа - обърква се със сиренето.
Замесва се тестото и се оставя само 30 мин да се отпуска на стайна температура! Разделя се на късове, оформя се, поставя се пълнежа. Нареждат се в тави и се оставят за окончателна ферментация за 45 мин. Пак на стайна температура! (това е важно за теста с голямо съдържание на мазнини, защото на топло излизат от тестото!) Намазва се с яйце и се изпича в загрята фурна на 230- 240 градуса (без вентилатор са дадени градусите) за 10 мин.
От това количество стават доста бройки, може с половин доза.
Хммм, интересно защо, но подноса ми блестеше много и снимките се разляха:(((
Оле,как ме върна във времето на зад,продаваха такива по сладкарниците!Твоите изглеждат точно такива-хрупкави и топящи с в устата! :))))
ОтговорИзтриванеДа, наистина станаха много хрупкави и топящи се... дори се учудих от резултата:)
ОтговорИзтриване