вторник, 22 март 2011 г.

ЗАПЕКАНКА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И КАЙМА


На хората подобни неща им се режат, а моето се сипваше с лъжица докато беше топло:))) Като изстина се режеше вече, но нямаше начин някой да чака...

Рецепта:

за картофеното пюре:
5-6 бр големи картофа
125 (1 пак.) масло или маргарин
1 ч.ч. прясно мляко
сол на вкус

за плънката:
 350 гр кайма
2 моркова
1 глава лук
400 гр домати консерва
1 суп.л. зеленчукова подправка
1 суп.л. червен пипер

Картофеното пюре приготвяме по стандартния начин - сваряваме картофите, намачкваме ги (или ги пресоваме) с маслото и прясното мляко и добавяме сол на вкус.
За плънката е необходимо на нарежем лука и морковите на дребно и да запържим до златисто на лука. После добавяме каймата и доматите и продължаваме пърженето още 10 минути. На края добавяме и подправките.
В леко подмазана тава слагаме един пласт от картофеното пюре, върху него всичката плънка и на края завършваме с пюре. Печем за около 30 мин в предварително загрята фурна и сервираме топло.



Ето и студения ми вариант:)



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.