сряда, 2 март 2011 г.

КЕКС ЗЕБРА


От кога му се каня на този кекс... Стана невероятен... и много се радвам, че се разпознава, че е зебра:)... защото можеше да се получи като разярена лъвска грива например:))
Рецептата е от една съфорумка Тайна - мерси! Оригинала е тук!

Рецепта:

250 г захар
250 мл прясно мляко
200 мл олио
300 г брашно
4 големи яйца
1 с л бакпулвер
2 с л тъмно какао
1/3 ч л ванилия


Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се млякото и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата.Разбива се до гладко, но не прекалено дълго за да се избегне появата не въздушни мехурчета в сместа.Сместа се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото. Намазва се с олио и се поръсва с брашно дъното кръгла форма (23 см). Изсипват се 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) се сипват 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.



Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. Готовия кекс се оставя да изства върху метална решетка.







7 коментара:

  1. Доста апетитно изглежда...мммммм

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!
    Аз не обичам много кексове, но този е вкусен... не е сух!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е интересен,а от снимката се вижда ,че е сполучлив,браво!Аз не мога да правя кексове.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз си мислех, че не мога, но след няколко бъркоча, които свекъра изяде... започнаха да се получават:)) Мен ме мъчи печенето...

    ОтговорИзтриване
  5. Именно-печенето ,е не мога да ги изпеча!Някой казва печат от доло на горе.

    ОтговорИзтриване
  6. Хахах, Ванче, аз до като уцеля от горе на долу или от ляво на дясно.... вечно съм с клечката в ръка и ръчкам:)))

    ОтговорИзтриване
  7. за това и не се хващам:))) :))) :)))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.