От кога му се каня на този кекс... Стана невероятен... и много се радвам, че се разпознава, че е зебра:)... защото можеше да се получи като разярена лъвска грива например:))
Рецептата е от една съфорумка Тайна - мерси! Оригинала е тук!
Рецепта:
250 г захар
250 мл прясно мляко
200 мл олио
300 г брашно
4 големи яйца
1 с л бакпулвер
2 с л тъмно какао
1/3 ч л ванилия
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се млякото и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата.Разбива се до гладко, но не прекалено дълго за да се избегне появата не въздушни мехурчета в сместа.Сместа се разделя на две равни части. Към едната се прибавя какаото. Намазва се с олио и се поръсва с брашно дъното кръгла форма (23 см). Изсипват се 3-4 с л лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това върху бялата, (точно в центъра й) се сипват 3-4 с л от тъмната (какаова) смес - за по-голямо удобство може да се използва черпак. Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност. Готовия кекс се оставя да изства върху метална решетка.
Доста апетитно изглежда...мммммм
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеАз не обичам много кексове, но този е вкусен... не е сух!
Много е интересен,а от снимката се вижда ,че е сполучлив,браво!Аз не мога да правя кексове.
ОтговорИзтриванеИ аз си мислех, че не мога, но след няколко бъркоча, които свекъра изяде... започнаха да се получават:)) Мен ме мъчи печенето...
ОтговорИзтриванеИменно-печенето ,е не мога да ги изпеча!Някой казва печат от доло на горе.
ОтговорИзтриванеХахах, Ванче, аз до като уцеля от горе на долу или от ляво на дясно.... вечно съм с клечката в ръка и ръчкам:)))
ОтговорИзтриванеза това и не се хващам:))) :))) :)))
ОтговорИзтриване