Тези сладурчета видях от приятелката си, а рецептата е от тук. Не знам защо, но моите сиропирани сладки изглеждат по-различно:))) Тестото ми напомня за парено тесто, а вкуса на едновремешната навита и сиропирана Виенска баница или Севарини:) Страхотни са на вкус! Всички ги харесаха:)
Рецепта:
за тестото:
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 бр. яйце
10 г бакпулвер
ванилия
щипка сол
брашно колкото поеме за меко тесто
(при мен около 2 ч.ч. брашно)
олио за пържене
за сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванилия
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади напълно. От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се разделя на две. Всяка топка се разточва на тънък лист и се нарязва на ленти с ширина 1 см. В началото на всяка лента се поставя вилица в легнало положение и около нея се навива тестената лента с въртеливи движения на вилицата. Лентите не трябва да са много дълги, за да не останат сурови вътре.
Изваждат се и веднага се слагат в студения сироп.
Benita , много обичам сиропирани сладкиши - веднага си копирам рецептата:).
ОтговорИзтриванеПак прекрасно предложение!!! Ще се пробва :)
ОтговорИзтриванеСтанаха много бързо и са много вкусни! Излизат 50 бр. Тестото е много малко, но като се разточи и като се нарежат лентичките стават много бройки.
ОтговорИзтриване