петък, 18 март 2011 г.

ТОРТА КОДРИТ КАДИР


Ето и нещо, което съм правила по мои измислени рецепти, но този път следвах указанията от тук!

Рецепта:

за крем карамела:
800 мл прясно мляко
5 бр. яйца
200 г захар
1 ванилия

за кекса:
1 бр. яйце
100 г захар
100 мл олио
100 г брашно
10 г бакпулвер
2 ч.л. какао
100 мл прясно мляко

За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се обръща в поднос.
Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
На мен специално не ми се събра в една тава... за това станаха 2 торти:))) Малко се рошнаха докато ги вадя и едната е без горена захар, защото нямаше време, но пък бяха мнооооогггооо вкусни!






3 коментара:

  1. Това е любимия ми десерт, а твоят изглежда страхотно. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Малко е назъбен, но иначе е със страхотен вкус:)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно,вкусно!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.