Ето и нещо, което съм правила по мои измислени рецепти, но този път следвах указанията от тук!
за крем карамела:
800 мл прясно мляко
5 бр. яйца
200 г захар
1 ванилия
за кекса:
1 бр. яйце
100 г захар
100 мл олио
100 г брашно
10 г бакпулвер
2 ч.л. какао
100 мл прясно мляко
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се обръща в поднос.
Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се обръща в поднос.
Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.
На мен специално не ми се събра в една тава... за това станаха 2 торти:))) Малко се рошнаха докато ги вадя и едната е без горена захар, защото нямаше време, но пък бяха мнооооогггооо вкусни!
Това е любимия ми десерт, а твоят изглежда страхотно. :)
ОтговорИзтриванеМалко е назъбен, но иначе е със страхотен вкус:)
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно,вкусно!
ОтговорИзтриване