петък, 15 април 2011 г.

ПАЙ С ПРАСКОВИ


От този пай съм правила няколко пъти вече, но с различни плодове. Тестото е доста сполучливо, икономично и лесно за приготвяне, а вкуса е невероятен!
Този вариант малко го попрепекох (събирахме със Стелито играчки...), но въпреки това стана хубав (дори баткото го хареса повече изгорял:)) ).
Ще напиша отново вече познатата


2 ч.ч. брашно
100 гр. масло или друг вид мазнина
1/4 ч.ч. захар
1 яйце
2 ванилии
1 бакпулвер

плодовете са по желание (при мен плод от компот от праскови и сладко от ягоди)


В купа слагаме яйцето, мекото масло и захарта. Като разбъркаме с лъжица добре, добавяме бакпулвера с брашното и ванилията. Месим меко тесто - да не лепне по пръстите. След това разстиламе тестото (като преди това си отделяме малка част от него за някаква украса отгоре) в тава - 23-25 см върху хартия и украсяваме с плодовете, сладкото и остатъка от  тестото. Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Тестото е безотказно! Винаги се получава и това ми харесва:)






14 коментара:

  1. Бенита, много ми хареса пая ти:).Само да попитам - бъркаш си тестото като за сладкиш, изсипваш го във форма , отгоре подреждаш плодовете и печеш - на прав път ли съм?

    ОтговорИзтриване
  2. Месиш го - става маслено тесто. Сега ще допиша...

    ОтговорИзтриване
  3. Бенита, сега ми се изясни картинката:).Само още един въпрос - пишеш, че в купа слагаме яйцето,мекото масло, маслото и захарта - само една част от маслото ли трябва да е меко?Така предполагам, след като се споменава два пъти, ама да си питам;).

    ОтговорИзтриване
  4. :)))не не - всичкото масло е меко - грешка при писането:)

    ОтговорИзтриване
  5. Benita , много ти благодаря за обясненията - копирам си рецептата:))).

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви дами:) Вкусен и лек е:)

    ОтговорИзтриване
  7. Benita, страхотен пай ! Много обичам сладкиши с маслено тесто, а като допълним с плодовете - мммммм фантазия ! Направо ме омагьоса!
    А че е леко прегорял - никакъв проблем, изглежда чудесно и едва ли е останало нещо от тази вкусотия!
    Поздрави и весели и усмихнати почивни дни ! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Мноооого вкусен сладкиш Бени, веднага си го записвам в тефтера!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви Елексирче, Магьосника и Маги:) Наистина нищо не остана:)

    ОтговорИзтриване
  10. Benita, looks like Gallete (which I adore!) :) Beautiful!

    ОтговорИзтриване
  11. This looks so beautiful! I love the way you made this pie, very unique method! Thanks so much for sharing!

    ОтговорИзтриване
  12. Браво Бени, посети блога ми и вземи своята награда за приятелство от мен:))))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.