понеделник, 18 април 2011 г.

РУЛО С ЛАПАД И СИРЕНЕ


След кратко разглеждане на спаначени и лападени рула измъдрих тази

Рецепта:

за рулото:
300 гр лапад (спанак)
1 глава лук
2 яйца
1 суп.л. царевично нишесте (или брашно)
50 гр вода
3-4 суп.л. олио
щипка сол

за плънката:
100 - 150 гр сирене
2 суп.л. кисело мляко
1 каф.л. черен пипер
1 скилидка чесън
1 червена сварена (печена) чушка

Рулото приготвяме по следния начин: Запържваме в олиото ситно нарязания лук и лапад. След като добре се запържат зеленчуците, махаме от котлона и добавяме разтвореното във вода нишесте (брашно) и разбитите яйца. В тавичка слагаме пекарска хартия, разстиламе добре запържения лапад и печем в предварително загрята фурна около 15 минути.


След като блата е готов го оставяме да изстине добре без да махаме отхартията и си приготвяме плънката.
С пасатор смесваме добре всички съставки без чушката и намазваме върху вече изстиналия блат от лапад. Сварената (печената) чушка нарязваме на ситно и поръсваме върху сиренето.


Завиваме с помоща на хартията на руло и оставяме в хладилник за около 3-4 часа да се охлади. 
След това отстраняваме хартията и сервираме:)



3 коментара:

  1. Леле, някой се е вихрил в кухнята !
    Закуска, обяд\вечеря , че и шприц сладки за десерт! Ще се почерпя от всичко! Нали може?
    Изглеждат толкова апетитно, а и как да устоиш на нещо с лапад, на тестено, а за сладките... няма да говоря! Облиз, облиз ....ммммммммм!
    Поздрави и пожелания за една чудесна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за изчерпателния коментар:)
    Поздрави и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно руло,Бенита!Взимам си парченце!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.