Оригинала на рецептата е от тук. Спазих точно пропорциите, но си добавих сирене и пекох върху хартия за печене. Получи се много добро ястие (предястие). Ето моя вариант:
Рецепта:
800 г тиквички (4 бр.)
1/2 ч.л. сол
4 бр. яйца
1 ч.ч. брашно
200 г кашкавал
150 гр сирене
4 бр. домати
2 глави лук
5-6 стръка копър
връзка магданоз
5-6 бр маслини
За блата, настъргваме тиквичките на едрото ренде, осоляваме със солта и оставяме да се изцедят от сока.
Към добре изстисканите тиквички, добавяме яйцата, разбити с брашното, копъра, магданоза и черния пипер, и печем около 30-35 минути върху хартия за печене. След като блата е вече готов, настъргваме кашкавала, сиренето, украсяваме с доматите, лука и маслините и връща отново във фурната за около 15 минути, като този път печем само отгоре.
Част от украсата - червен и оранжев домат от градината на майка ми:)
Изпечения блат от тиквичките:
Блата с добавките:
Крайният резултат:
Правила съм нещо подобно,но не така тънко като пица!Идеята ти е страхотна,Бени,благодаря,че сподели!А че е вкусно знам със сигурност!
ОтговорИзтриванеМного подходящо ястие за този сезон!
Поздрави!
Благодаря! Наистина е леко ястие и точно за сезона:)
ОтговорИзтриванеЧудесна пица Бени, и то от любимите ми тиквички :))))
ОтговорИзтриване