понеделник, 15 август 2011 г.

ПИЦА ОТ ТИКВИЧКИ


Оригинала на рецептата е от тук. Спазих точно пропорциите, но си добавих сирене и пекох върху хартия за печене. Получи се много добро ястие (предястие). Ето моя вариант:

Рецепта:

800 г тиквички (4 бр.)
1/2 ч.л. сол
4 бр. яйца
1 ч.ч. брашно
200 г кашкавал
150 гр сирене
4 бр. домати
2 глави лук
5-6 стръка копър
връзка магданоз
5-6 бр маслини


За блата, настъргваме тиквичките на едрото ренде, осоляваме със солта и оставяме да се изцедят от сока.
Към добре изстисканите тиквички, добавяме яйцата, разбити с брашното, копъра, магданоза и черния пипер, и печем около 30-35 минути върху хартия за печене. След като блата е вече готов, настъргваме кашкавала, сиренето, украсяваме с доматите, лука и маслините и връща отново във фурната за около 15 минути, като този път печем само отгоре.

Част от украсата - червен и оранжев домат от градината на майка ми:)

Изпечения блат от тиквичките:

Блата с добавките:

Крайният резултат:


3 коментара:

  1. Правила съм нещо подобно,но не така тънко като пица!Идеята ти е страхотна,Бени,благодаря,че сподели!А че е вкусно знам със сигурност!
    Много подходящо ястие за този сезон!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Наистина е леко ястие и точно за сезона:)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна пица Бени, и то от любимите ми тиквички :))))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.