четвъртък, 4 август 2011 г.

ТОРТА СЪС СУХАР И КРЕМ КАРАМЕЛ


Това е една от поредните ми приумици, породени от факта, че дъщеря ми не обича да яде нищо надробено, а аз през периода на попарите все купувах и купувах сухари...

Рецепта:

1 пак. сухари
6 бр яйца
1 л. прясно мляко
2 ч.ч. захар
5-6 суп.л. захар за карамел
3 бр. ванилии (или 1 ампула течна)

На дъното на тава с диаметър до 28 см, карамелизираме захар. Отгоре нареждаме сухарите и заливаме с вече готовата карамелена смес (мляко, яйца, захар и ванилия). Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на водна баня до готовност на карамела. След изпичането обръщаме в подходящ поднос за сервиране и украсяваме по желание. 

Получава се невероятен сладкиш!



1 коментар:

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.