Тези розички са по рецепта на майка ми - супер лесна, сполучлива и вкусна рецепта - спечелила адмирациите на няколко поколения:)))
Рецепта:
3 бр яйца
3 каф.ч. свинска мас
3 каф.ч. захар на кристали
1 пак. амонячна сода
1 ванилия
брашно за меко тесто
От всички продукти замесваме меко тесто и с помощта на шприц за розички (от едновремешните, тези които се натискат с палец!), шприцоваме в предварително позмазана тава и печем на 180 градуса до готовност. След като изстинат сладките, по желание слепваме с мармалад или сладко. Омекват буквално за часове!
От тази доза излизат доста бройки (вижте следващите снимки, за да придобиете представа!)
Знам, че нещата, приготвени със свинска мас, стват много крехки.:-)) И аз имам една рецепта, само че соленки, не съм я правила от ....... доста време.
ОтговорИзтриванеБенита, твоите розички изглеждат перфектно!
Поздрави!
Благодаря ти! Аз съм правила и соленки с мас...Пробвала съм доста неща - наистина стават крехки - няма нищо общо с маслото или маргарина!
ОтговорИзтриване