петък, 5 август 2011 г.

ОМЛЕТ ПО ГРАДИНАРСКИ


... когато нямаме обяд или вечеря... правя нещо с яйца - съдба! Какво да се прави...

Рецепта:

за 1 бр омлет:

4 бр яйца
щипка сол
1/4 средно голям домат
1/2 зебена чушка
3 суп.л. натрошено сирене
1 суп.л. олио

В загрят тиган слагаме олиото и ситно нарязаните червен домат и зелена чушка, докато разбием добре яйцата в купа със солта. Заливаме зеленчуците с яйцата и като се сгъсти (не напълно!), поръсваме на единия край на омлета натрошеното сирене. Изчакваме да се запече добре, завиваме на две и обръщаме с помощта на чиния или капак омлета, за да се запече и от другата страна. Сервираме със салата по желание.



1 коментар:

  1. Вкъщи всички обичаме омлети, а ако е такъв пъстър, особено с чушка, мммммм.
    Твоят изглежда и много пухкав.:-)))
    Хубава петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.