петък, 3 февруари 2012 г.

ФЕВРУАРСКИ ТАРТАЛЕТИ


Замисъла на десерта беше друг, но поради липса на някои от продуктите в кварталните ни магазини (...) се наложи лека интерпретация... поне е с успешен край и поразяващ вкус:)
Кръстих ги "февруарски", защото крема отгоре ми заприлича на снега на вън:)), а и малката кукличка много се радва на лошото време... а батко й е роден на 5 февруари (само след два дни!)... така, че... ФЕВРУАРСКИ ТАРТАЛЕТКИ си е точно на място:))




Рецептата е позната, правила съм доста пайове с това тесто, но сега напарвих и тарталети, мини тарталетки с пълнеж и крем:)) Получиха се невероятно вкусни пайчета:))

Рецепта:

Използвах тестото по тази рецепта.

за пълнежа:
сладко от ягоди - домашно:)

за крема:
200 гр сладкарска сметана
1 крем без варене на Д-р Йоткер - ванилия
1 бр ванилия на прах
1/2 ч.ч. прясно мляко за крема

След като направим тестото, разстиламе по стените на форми за мъфини (другия път ще разстеля тестото на мноооого по-тънко, защото се наду доста и се наложи да дълбая тарталетите!). Не подмазвам формите! Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Като извадим от фурната, още докато са топли тарталетките (т.к. формите се изпълниха с тестото...), издълбаваме с нож и пълним със сладко от ягоди. След като изстинат, шприцоваме с разбитата сметана и крем и оставяме до другия ден, когато можем вече да се насладим 100 процентово на прекрасния вкус:)








9 коментара:

  1. Бени, много симпатични тарталетки, също като децата ти! Не съм глагала сладко досега, но ми хареса идеята ти, благодаря!
    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Маги! Щях да правя Наполеонки, но... и тарталетите станаха чудесни:)

    ОтговорИзтриване
  3. Бени, страхотни тарталетки, но няма да ми се обидиш, нали, по-страхотни от тях са двете слънчица! Да са ви живи и здрави!
    При мен те очаква награда, намини да си я вземеш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Бени, първо да кажа, че имаш прекрасни деца - да са ти живи и здрави! Страхотни къдрици има малката принцеса! А тарталетките определено заслужават да им се отдели внимание! Вземам си една за сутрешния чай :) Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за пожеланията!
    Приятен ден и на теб:))

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкуснички изглеждат тези тарталетки, страшно ще си ходят с чаша ароматно кафе! Супер са!

    ОтговорИзтриване
  7. Да е жив и здрав утрешния ти рожденик и малката сладуранка също!Тарталетите са страхотни-точно като със снежна украса си ги облякла.
    Приятна събота ти желая,Бени!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.