Рецепта:
1 или 2 бр пилешки гърди
60-70 гр готварска сметана
2 суп.л. нарязан магданоз
1 суп.л. маково семе
1/3 ч.ч. олио
1 пилешки бульон
1 ч.л. суха маточина (може и без ако нямате)
за соса:
2 суп.л. брашно
1 бр яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
около 1 ч.ч. вода
1 щипка сол
Нарязваме пилешките гърди на филии и ги нареждаме в подходящ съд, като ги застъпваме. Отгоре заливаме с пасираната сметана и подправки и печем за около 30 минути на 200 градуса във фурната.
След като филето е готово, приготвяме соса по следния начин: Разбиваме яйцето, киселото мляко и брашното на гъста каша и добавяме към него соса, който се е отделил от печеното филе. добавяме 1 ч.ч. вода и варим на котлона до сгъстяване. След това заливаме смело филето в тавата.
Страхотно изглежда това филе, много обичам такава комбинация!
ОтговорИзтриванеОбаче нещо ново виждам тук - добавката на маково семе и маточина. Маково семе винаги имам и ползвам, но за сладкиши и питки, за добавка към месо не съм се сещала...а маточината е любима моя билка - много обичам аромата и, харясвам я за чай, но не знаех, че може да се овкусява месо с нея...какъв вкус му придава, интересно ми е?
Хубава нова седмица, макар че ще е доста студена!
Мерси за интереса:))
ОтговорИзтриванеНа село лятото за пръв път правих китайско и сложих маточина, но свежа - получи се много добре! Тогава си я изсуших и сега я ползвам често.
Бени, много вкусни пържолки! Как бих затопила хапка хляб в това сосче...мммм
ОтговорИзтриванеПоздрави и топла вечер!
Благодаря!
ОтговорИзтриванеМмм,. Звучи много ароматно. Обожавам всички съставки, начело с маточината. Но не ми е хрумвало да я добавям в подобно ястие.Другия път ще опитам!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Бени, много апетитни са ти станали пържолките, имат и сосче...ммм
ОтговорИзтриванеПоздравления, Маги :)
Мъхче, опитай - няма да съжаляваш! Мерси Маги:)
ОтговорИзтриване