неделя, 29 януари 2012 г.

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ СЪС СМЕТАНА И ...


Рецепта:

1 или 2 бр пилешки гърди

60-70 гр готварска сметана
2 суп.л. нарязан магданоз
1 суп.л. маково семе
1/3 ч.ч. олио
1 пилешки бульон
1 ч.л. суха маточина (може и без ако нямате)

за соса:
2 суп.л. брашно
1 бр яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
около 1 ч.ч. вода
1 щипка сол

Нарязваме пилешките гърди на филии и ги нареждаме в подходящ съд, като ги застъпваме. Отгоре заливаме с пасираната сметана и подправки и печем за около 30 минути на 200 градуса във фурната. 
След като филето е готово, приготвяме соса по следния начин: Разбиваме яйцето, киселото мляко и брашното на гъста каша и добавяме към него соса, който се е отделил от печеното филе. добавяме 1 ч.ч. вода и варим на котлона до сгъстяване. След това заливаме смело филето в тавата.


7 коментара:

  1. Страхотно изглежда това филе, много обичам такава комбинация!
    Обаче нещо ново виждам тук - добавката на маково семе и маточина. Маково семе винаги имам и ползвам, но за сладкиши и питки, за добавка към месо не съм се сещала...а маточината е любима моя билка - много обичам аромата и, харясвам я за чай, но не знаех, че може да се овкусява месо с нея...какъв вкус му придава, интересно ми е?
    Хубава нова седмица, макар че ще е доста студена!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси за интереса:))
    На село лятото за пръв път правих китайско и сложих маточина, но свежа - получи се много добре! Тогава си я изсуших и сега я ползвам често.

    ОтговорИзтриване
  3. Бени, много вкусни пържолки! Как бих затопила хапка хляб в това сосче...мммм
    Поздрави и топла вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ммм,. Звучи много ароматно. Обожавам всички съставки, начело с маточината. Но не ми е хрумвало да я добавям в подобно ястие.Другия път ще опитам!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Бени, много апетитни са ти станали пържолките, имат и сосче...ммм
    Поздравления, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мъхче, опитай - няма да съжаляваш! Мерси Маги:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.