понеделник, 13 февруари 2012 г.

ОХРЛЮВЧЕТА С ПЛЪНКА


Правих питки с плънка и ми остана малко тесто, та реших да импровизирам... Охлювчетата станаха невероятно вкусни!!!

Рецептата е позната на всички, защото съм я правила много пъти. Оригинала е на Мариета:))), а всичко останало е въпрос на фантазия и налични продукти.

За да направим офлювчетата с плънка, разточваме правоъгълен лист, намазваме с кетчуп (в случая), поръсваме обилно със сирене, кисели краставички и кренвирш, завиваме на руло, режем на разстояние 3-4 см и подреждаме изправени в подмазана тава. На всяко охлювче слагаме по парченце масло.


Задължително трябва преди печене да мине ОТККА -то да провери дали всичко е наред, и чак тогава печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност:))



5 коментара:

  1. Страхотно изкушение!Много симпатични и така добре оформени охлювчета,поздравления!
    Ще пробвам,благодаря за идеята!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни солени охлювчета! Сигурна съм, че и вкъщи ще се харесат :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.