Правих питки с плънка и ми остана малко тесто, та реших да импровизирам... Охлювчетата станаха невероятно вкусни!!!
Рецептата е позната на всички, защото съм я правила много пъти. Оригинала е на Мариета:))), а всичко останало е въпрос на фантазия и налични продукти.
За да направим офлювчетата с плънка, разточваме правоъгълен лист, намазваме с кетчуп (в случая), поръсваме обилно със сирене, кисели краставички и кренвирш, завиваме на руло, режем на разстояние 3-4 см и подреждаме изправени в подмазана тава. На всяко охлювче слагаме по парченце масло.
Задължително трябва преди печене да мине ОТККА -то да провери дали всичко е наред, и чак тогава печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност:))
Страхотно изкушение!Много симпатични и така добре оформени охлювчета,поздравления!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам,благодаря за идеята!
Хубава седмица!
Много апетитни солени охлювчета! Сигурна съм, че и вкъщи ще се харесат :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви дами:)
ОтговорИзтриванеЧУДНА ИДЕЯ!
ОтговорИзтриване:)) и вкусна дори!
ОтговорИзтриване