Правила съм много пъти крем карамел, но такава плътност не съм постигала никога!!!
Рецепта:
6 бр яйца
2 ч.ч. захар
1 л прясно мляко
2 бр ванилии
1/2 ч.ч. захар за карамелизиране
Разбиваме всички продукти с вилица или бъркалка и изсипваме върху карамелизираната захар (този път го правих в тава). В предварително загрята фурна без водна баня, печем до готовност на 160 градуса.. Супер мързелив и сполучлив десерт:)))
Бени, ти ме срази!Как без водна баня не е станал на шупли?!Не започна ли да ври при 160градуса?
ОтговорИзтриванеИначе и моите пропорции за крема са същите, но го дебна на водна баня .
Ами и аз не знам как стана такъв перфектен:))
ОтговорИзтриване