събота, 31 март 2012 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ


Правила съм много пъти крем карамел, но такава плътност не съм постигала никога!!!

Рецепта:

6 бр яйца
2 ч.ч. захар
1 л прясно мляко
2 бр ванилии

1/2 ч.ч. захар за карамелизиране

Разбиваме всички продукти с вилица или бъркалка и изсипваме върху карамелизираната захар (този път го правих в тава). В предварително загрята фурна без водна баня, печем до готовност на 160 градуса.. Супер мързелив и сполучлив десерт:)))

2 коментара:

  1. Бени, ти ме срази!Как без водна баня не е станал на шупли?!Не започна ли да ври при 160градуса?
    Иначе и моите пропорции за крема са същите, но го дебна на водна баня .

    ОтговорИзтриване
  2. Ами и аз не знам как стана такъв перфектен:))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.