неделя, 8 април 2012 г.

АНАНАСОВ ЩРУДЕЛ by ДИАНА


Страхотен сладкиш!!! Напомня ми на едновремешните тригуни:))
Оригиналната рецепта е на Диана!

Рецепта:

Продукти за тава с размери 17/24 см:

1 лист бутер тесто /400г./
1 кутия компот от ананас /около 10 шайби/
40г. масло
5-6 с.л. кафява захар /или повече ако обичате да ви е по-сладко/ 
аз използвах бяла захар!

Разтопяваме маслото в тавичката, в която ще печем десерта. Поръсваме обилно със захарта. Нареждаме шайбите ананас на половинки и ги подреждаме плътно върху захарта. Покриваме с листа бутер тесто, като вкарваме крайчетата навътре, за да застъпят част от плода.  Печем в загряла на 220 градуса фурна до готовност на бутер тестото. Готовия щрудел се оставя да изстине около 10 мин. и се обръща в подходящ поднос. Чудесен и бърз десерт.





9 коментара:

  1. Чудесен сладкиш, Beni! Идеята с ананас ми допадна много. Аз преди години правех такъв, но с ябълки, а понякога и с праскови, също е вкусно.

    Прегръдки и пожелание за весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Получил се е супер и много се радвам, че ви е харесал. Благодаря за доверието!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диде, ако знаеш колко те търсих...

      Изтриване
    2. ... ако знаеш колко те търсих:))

      Изтриване
  3. Тук мога да кажа само едно "Уау!", да преглътна и да съжалявам защо съм на работа, а не в кухнята с някоя консерва ананас...страхотен пай, Биляна!
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравствуйте

    Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

    Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

    Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

    Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

    С наилучшими пожеланиями

    Petitchef.com

    ОтговорИзтриване
  5. Това ще е нещо разкошно! Направо започнах да слюнкоотделям:) Страхотно изглежда!:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.