неделя, 8 април 2012 г.

АНАНАСОВ ЩРУДЕЛ by ДИАНА


Страхотен сладкиш!!! Напомня ми на едновремешните тригуни:))
Оригиналната рецепта е на Диана!

Рецепта:

Продукти за тава с размери 17/24 см:

1 лист бутер тесто /400г./
1 кутия компот от ананас /около 10 шайби/
40г. масло
5-6 с.л. кафява захар /или повече ако обичате да ви е по-сладко/ 
аз използвах бяла захар!

Разтопяваме маслото в тавичката, в която ще печем десерта. Поръсваме обилно със захарта. Нареждаме шайбите ананас на половинки и ги подреждаме плътно върху захарта. Покриваме с листа бутер тесто, като вкарваме крайчетата навътре, за да застъпят част от плода.  Печем в загряла на 220 градуса фурна до готовност на бутер тестото. Готовия щрудел се оставя да изстине около 10 мин. и се обръща в подходящ поднос. Чудесен и бърз десерт.





8 коментара:

  1. Чудесен сладкиш, Beni! Идеята с ананас ми допадна много. Аз преди години правех такъв, но с ябълки, а понякога и с праскови, също е вкусно.

    Прегръдки и пожелание за весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Получил се е супер и много се радвам, че ви е харесал. Благодаря за доверието!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Тук мога да кажа само едно "Уау!", да преглътна и да съжалявам защо съм на работа, а не в кухнята с някоя консерва ананас...страхотен пай, Биляна!
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Това ще е нещо разкошно! Направо започнах да слюнкоотделям:) Страхотно изглежда!:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.