Страхотен сладкиш!!! Напомня ми на едновремешните тригуни:))
Оригиналната рецепта е на Диана!
Рецепта:
Продукти за тава с размери 17/24 см:
1 лист бутер тесто /400г./
1 кутия компот от ананас /около 10 шайби/
40г. масло
5-6 с.л. кафява захар /или повече ако обичате да ви е по-сладко/
аз използвах бяла захар!
Разтопяваме маслото в тавичката, в която ще печем десерта. Поръсваме обилно със захарта. Нареждаме шайбите ананас на половинки и ги подреждаме плътно върху захарта. Покриваме с листа бутер тесто, като вкарваме крайчетата навътре, за да застъпят част от плода. Печем в загряла на 220 градуса фурна до готовност на бутер тестото. Готовия щрудел се оставя да изстине около 10 мин. и се обръща в подходящ поднос. Чудесен и бърз десерт.
Чудесен сладкиш, Beni! Идеята с ананас ми допадна много. Аз преди години правех такъв, но с ябълки, а понякога и с праскови, също е вкусно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелание за весели празници!
Мерси от сърце:)
ИзтриванеПолучил се е супер и много се радвам, че ви е харесал. Благодаря за доверието!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Диде, ако знаеш колко те търсих...
Изтриване... ако знаеш колко те търсих:))
ИзтриванеТук мога да кажа само едно "Уау!", да преглътна и да съжалявам защо съм на работа, а не в кухнята с някоя консерва ананас...страхотен пай, Биляна!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Благодарисимо:)
ИзтриванеТова ще е нещо разкошно! Направо започнах да слюнкоотделям:) Страхотно изглежда!:)
ОтговорИзтриване