Това е някакъв хибрид между тутманик и милинки.. Стана нещо като леко по-сухи милинки от обикновено:))
Рецепта:
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 суп. л. суха мая
1 суп.л. захар
2 бр белтъка
1-2 суп.л. олио
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто
сирене за плънката
за намазване:
2 бр жълтъка
2 суп.л. маргарин - разтопен
3-4 суп.л. галета
1 ч.л. сол
От продуктите за тестото замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло. В подмазана с маргарин тава започваме да подреждаме малки топчета от тестото, в които сме сложили сирене. Нареждаме ги плътно в тавата и след като втасат, намазваме с жълтъците, заливаме с разтопения маргарин и поръсваме с галетата и солта. Всичко в заливката се слага по отделно. Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.
Преди да залеем милинките:
Ето и продуктите за заливката:
... вече залятите милинки:
Готови за ядене:))
Ето кой изяде първото горещо още парченце:))
Чудесни питки, Beni, но малката принцеса, която се крие зад тях, не може да остане незабелязанa. Голяма сладурана е, да ти е жива и здрава!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела вечер!
М-м-м,страхотно!
ОтговорИзтриванеСамо с белтък замесено?Сега ще запрятам ръкавите-няма начин!
ОтговорИзтриванеБени, страхотно пухкаво и златисто изкушение! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви!
ОтговорИзтриванеСухи, мазни - всякакви ги ям:) Щом са тутмако-милинки, давай ги насам:) Ха-ха:) И рима има:)
ОтговорИзтриванеМного вкусни нещица има в блогчето ти, Бени! Сега мернах и едни локумки и отивам да облажа око :)