неделя, 27 януари 2013 г.

ТЕЛЕШКО С ЛУК И ПРЯСНО МЛЯКО


Рецепта:

500 - 600 гр телешко месо
6 големи глави лук
1 ч.ч. прясно мляко
1 суп.л. подправка за месо със сусам (без сол!)
1 1/2 ч.ч. вода
3 суп.л. брашно
1/2 ч.ч. олио
подправка със сол за поръсване след като се изпече

Запържваме късовете месо в 1/2 ч.ч. олио. Добавяме едро нарязания лук, млякото и безсолната подправка и след 2-3 мин. прехвърляме месото и лука в тава. Наливаме водата и поръсваме с 3 суп.л. брашно.



Както е в този вид, покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час и 30 мин (до готовност на месото). При печенето не разбъркваме и не солим. Посоляваме след изваждането на яденето от фурната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.