неделя, 31 март 2013 г.

ТУТМАНИК С ПОДПРАВКИ

 

Рецепта:

за тестото:
500 гр прясно мляко
2 суп.л. суха мая
1 суп.л. захар
брашно за гъста каша - за втасването на маята

след като маята втаса:
3 белтъка
2-3 суп.л. олио
1 суп.л. оцет
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто

за плънката:
300 гр. сирене
3 жълтъка
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 суп.л. червен пипер
1 суп.л. подправка микс по избор
1 суп.л. сусам

1/2 ч.ч. олио + остатъка от сместа за заливка

Омесваме меко тесто от посочените продукти и разточваме на правоъгълник с дебелина около 1,5 см. Сместа става рядка, но това да не ви притеснява - намазваме разточения лист с маргарин или краве масло и мажем с повече от половината плънка. Завиваме на руло, режем на парчета и нареждаме в подмазана с маргарин тава. Оставяме да втаса и заливаме с остатъка от плънката, като добавяме и олиото. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Гледката в тавата става водниста, но като се изпече се получава много сочен тутманик - нещо между тутманик и милинки :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.