неделя, 31 март 2013 г.

ВТАСАЛА БАНИЦА ТИП ФОКАЧА


Рецепта:

Тестото и плънката са от стандартни рецепти:

250 гр прясно мляко или вода
1 суп.л. суха мая
1 суп.л. захар
1 суп.л. олио
1 суп.л. оцет
1 ч.л. сол
брашно
маргарин за намазване

сирене
2 яйца

След като омесим тестото, разделяме на 2 части и разточваме 2 тънки листа - 0,5-до 1 см. Единия лист слагаме на дъното на подмазана тава, слагаме всичката плънка и покриваме с втория лист. Оставяме да втаса и печем в умерена предварително загрята фурна до готовност. След изпичането намазваме обилно с маргарин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.