сряда, 26 януари 2011 г.

ПЪЛНЕН КАЛМАР


Рецепта:

Необходими продукти за 4 порции:

4 бр следно големи калмара
2 бр средно големи глави лук
2 бр големи картофа
1/2 чч грах - бланширан
1-2 домата
маслини
топено сирене
ако решите може да добавите и други продукти
черен и червен пипер
зеленчуков бульон
къри, чесън на прах
спагети за гарнитура

Приготвяне:

Калмарите се изчистват идеално. Опашките им се нарязват на ситно и се прибавят към плънката. Приготвянето на калмарите е малко деликатен процес, поне от това, което съм чела и изпробвала. Трябва да се внимава да не се преварят, защото ще станат жилави. След като са вече изчистени, калмарите се варят не повече от 30-40 мин и веднага се изстудяват с вода,за да спре процеса на варене. Пълним ги с предварително приготвената плънка от посочените продукти и печем до зачервяване под фолио.
Гарнитурата е по желание. В случая спагети с майонеза, сметана и чесън.


Рецептата измислих след дълго и подробно четене как се приготвят ястия с калмари. Стана сполучлива, а най-много се радвам, че калмарите не бяха гумени и ставаха за ядене:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.