събота, 22 януари 2011 г.

ШОКОЛАДОВ КЕКС


Рецепта:

 100 г масло
3/4 ч.ч. (150 г) пудра захар
4 бр. яйца
150 г шоколад
1/3 ч.ч. (70 г) брашно
  
Шоколадът се настъргва и с 1/4 ч.ч. (50 мл) вода се слага на огъня да се разтопи. Аз го разтопих в микровълновата фурна на 3 мин при 800 W. Отделно се смесват маслото, разбито добре, захарта и жълтъците един по един. Към това се прибавя изстиналият шоколад, брашното и разбитите на сняг белтъци. Пече се в намазнена и набрашнена форма.







 Кекса става много хубав, но е доста сладък... Разбрах също, че това е вид Browni.
Ето оригиналната рецепта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.