След като прочетох двете си книги за китайски кулинарни шедьоври, измислих следната
Рецепта:
За основното:
500 гр свинско месо
тъмен соев сос
За зеленчуците:
1/2 краставица
1 стрък праз лук
3-4 моркова
1-2 шепи нарязано бяло зеле
чили сос
За соса:
300 гр вода
200 гр крема сирене
100 гр готварска сметана
1 кубче замразен спанак
2 скилидки чесън
1 суп л брашно
къри на вкус
малко сол
За канапето:
1 пак ситно навито фиде
Приготовление:
Първо изпържваме в малко мазнина ситно нарязаното свинско месо. Изваждаме от мазнината в отделен съд и го заливаме с около 4 супени лъжици тъмен соев сос.
В същата мазнина слагаме нарязаните на ивици зеленчуци и запържваме за около 10 минути. Към готовите зеленчуци добавяме чили сос.
Приготвянето на соса е лесно - в съд слагаме водата и спанака (в моя случай замразен, но може и пресен). След завирането им прибавяме топеното сирене и изчакваме сместта да стане хомогенна, след това чак прибавяме сметаната, разбитото в малко вода брашно и къри-то. Счукания чесън прибавяме след като свалим соса от котлона. При нужда може да посолите с малко сол на вкус.
За приготвянето на канапето, или основата, върху която ще се сервира яденето, е необходимо само да сварите в подсолена вода навито тънко фиде (може и орзиово, но нямах в къщи). Пускате го да се вари направо както си е навито, след това оцеждаме от водата и сервираме.
Продължавам да готвя , само секунда да си взема
ОтговорИзтриване