Мъжът ми уважава повече мъжкия празник, за това го удостоих с една хитка за Трифон зарезан:))) А той за благодарност ми купи парфюм BULGARI за Свети Валентин:)
Рецепта:
Според големината на тавата си преценявате колко прясно мляко да сложите!
300 гр прясно мляко
1 кубче мая
1 суп.л. захар
1 суп.л сол
1 суп.л. оцет
брашно за средно меко тесто :)
сирене за пълнежа
Като я сложих да се пече се сетих, че трябваше да сложа и яйце в тестото.... но беше късно вече:)
След като омесим тестото го разделяме на топки. Всяка топка се дърпа леко, маже се с маргарин, поръсва се със сирене и се прави отново на топка.
Питката се оставя да втаса, мажем с жълтък и печем на умерена фурна до готовност.
Бенита, много красиво изглежда питката! Сигурна съм, че е била и невероятно вкусна :)
ОтговорИзтриванеКогато си писала рецептата си изпуснала брашното :) Вижда се че има, но най-добре го допиши, че някой пишман кулинар има да се чуди какво става :) Този коментар може да го изтриеш.
ОтговорИзтриванеХахаа и аз това чета тъкмо:))) На майка ми една колежка преди и звъни и вика... нищо не стана . чорба... а тя не е сложила брашното:)))
ОтговорИзтриванеБенита, выглядит прекрасно!
ОтговорИзтриванеMaja, спасибо!
ОтговорИзтриване