вторник, 15 февруари 2011 г.

ПИТКА ТРИФОНКА


Мъжът ми уважава повече мъжкия празник, за това го удостоих с една хитка за Трифон зарезан:))) А той за благодарност ми купи парфюм BULGARI за Свети Валентин:)

Рецепта:

Според големината на тавата си преценявате колко прясно мляко да сложите!

300 гр прясно мляко
1 кубче мая
1 суп.л. захар
1 суп.л сол
1 суп.л. оцет
брашно за средно меко тесто :)

сирене за пълнежа

Като я сложих да се пече се сетих, че трябваше да сложа и яйце в тестото.... но беше късно вече:)

След като омесим тестото го разделяме на топки. Всяка топка се дърпа леко, маже се с маргарин, поръсва се със сирене и се прави отново на топка.
Питката се оставя да втаса, мажем с жълтък и печем на умерена фурна до готовност.





5 коментара:

  1. Бенита, много красиво изглежда питката! Сигурна съм, че е била и невероятно вкусна :)

    ОтговорИзтриване
  2. Когато си писала рецептата си изпуснала брашното :) Вижда се че има, но най-добре го допиши, че някой пишман кулинар има да се чуди какво става :) Този коментар може да го изтриеш.

    ОтговорИзтриване
  3. Хахаа и аз това чета тъкмо:))) На майка ми една колежка преди и звъни и вика... нищо не стана . чорба... а тя не е сложила брашното:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Бенита, выглядит прекрасно!

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.