събота, 19 февруари 2011 г.

РЕВАНЕ


Рецептата е то тефтерите на майка ми - винаги сполучлива!

Рецепта:

продукти за блата:
4 бр яйца
11 суп.л. захар
11 суп.л. брашно
2 бр ванилии
1 пак. бакпулвер

за сиропа:
500 гр жълта лимонада
1 ч.ч. захар

Смесваме всички продукти и изпичаме блат, в подмазана и набрашнена тава. Оставяме блата да изстине, като през това време си приготвяме сиропа - в купа слагаме лимонадата и захарта на котлона да заврат и заливаме нарязания предварително блат.
Добре е блата след печенето да се прехвърли в по-голяма тава, защото след като се сиропира той набъбва и увеличава обема си!
Реването се сервира след охлаждане.



Ето го и в компанията на крем карамел (29.12.2011 г):


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.