Рецепта:
за кавърмата:
400-500 гр свинско месо - врат
5-6 глави лук
1 суп.л. червен пипер
черен пипер
сол на вкус
4-5 суп.л. олио
за гарнитурата:
500 гр бланширан зелен фасул
1 бр яйце
сол на вкус
царевично брашно
сусам
В дълбок тиган запържваме за около 15 минути ситно нарязаното вратно месо. След това добавяме едро нарязания лук и като преценим, че е готово, добавяме и подправките. Отнемаме от котлона и сервираме топло.
Гарнитурата се приготвя по следния начин: Бланширания и добре изцеден фасул, първо потапяме в яйцето, а след това овалваме в микса от царевично брашно, сусам и сол. Пържим от двете страни в предварително загрята мазнина. Ако желаете, можете да посолите след изпържването.
Приятен апетит!
Това с панирания зелен фасул превлече вниманието ми,трябва да го пробвам :)
ОтговорИзтриванеСтава вкусен панирания фасул. Преди съм правила и само с брашно и яйце - също става добре:)
ОтговорИзтриване