Рецептата е от тефтерите на майка ми. Не знам защо не съм снимала парче от тортата...
Рецепта:
за блата:
5 бр яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1-2 ванилии
за крема:
1 пак (125 гр) масло
1 ч.ч. пудра захар
трохите от блата
2 жълтъка
1 цяло яйце
2-3 суп.л. какао
4-5 суп.л. прясно мляко
1 шепа счукани орехи
двата белтъка може да използвате за украса отгоре
Изпичаме един блат от продуктите за блата. Като изстине издълбаваме, като стените на блата се запазват, а основата му трябва да е около 2 см. Трохите от блата отделяме и стриваме на ситно за крема. След като сме издълбали блата, сиропираме с подсладено прясно мляко.
Крема е лесен за приготвяне - разбиваме яйцата с пудрата захар, добавяме останалите продукти и пълним вече издълбаната и сиропирана торта.
Блата печем в тава с 30-31 см.
Много е интересна :)! Сигурно е и много вкусна - аз май не съм опитвала...
ОтговорИзтриванеДори е лесна за изпълнение:) Търпи и импровизации!
ОтговорИзтриванеБенита, това е вид пълнена торта. Много са вкусни наистина! Прекрасно си я декорирала:)
ОтговорИзтриване