неделя, 20 март 2011 г.

ТОРТА МАНАСТИРСКА ИЗБА


Оригинала на рецептата е на Селма. Правила съм тази торта преди време. Много е вкусна и лесна бих казала за приготвяне! В оригинала ще видите приготвянето й стъпка по стъпка - обяснено е идеално! Аз естествено си направих мой вариант на тортата:)

Рецепта:

за тръбичките:
8 бр точени кори за баница ("Фамилия")
плод от компот - вишна или череша
краве масло за намазване на корите

за крема:
800 гр прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
1 пак. нишесте Ванилия

орехи за поръсване
малко от сока на компота за заливане

Сгъваме кората на две по дължина, мажем с маслото и слагаме от плодовете на късата страна. Нареждаме така приготвените тръбичка в леко подмазана тава и печем до златисто.


Изпечените тръбички подреждаме в поднос, като след всеки ред заливаме с крем (мляко, захар и нишесте). Първо нареждаме 4, 3 и на края една кора... може и друг вариант - целта е да се получи нещо като пирамида.


След като наредим всички тръбички, завършваме с крем и поръсваме със смлени орехи.


По желание може да залеете с малко сок от компота - става интересно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.