Рецептата е от Танита. Много хубав и лесен сладкиш!
Рецепта:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. + 2 с.л. прясно млако
или половината мляко, половината течна сметана
2 ч.л. течна ванилия
3 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 бр. яйце
за топинг:
1/2 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. разтопено масло
В купа смесваме брашното, захарта, млякото, ванилията, бакпулвера, солта и яйцето. Разбъркваме с лъжица всичко до еднородна смес, но не прекаляваме с бъркането. Намасляваме тавичка с размери 33х22 см и изсипваме получената смес. Смесваме кафявата захар с канелата и поръсваме с получената смес разстланото в тавичката тесто. По желание може да поръсите и със счукани орехи. Най-отгоре поръсваме с разтопеното масло. Печем в предварително загрята до 175 С фурна, около 20-25 минути. Може да се сервира топъл или студен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.