неделя, 20 март 2011 г.

КАНЕЛЕН СЛАДКИШ


Рецептата е от Танита. Много хубав и лесен сладкиш!

Рецепта:

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. + 2 с.л. прясно млако
или половината мляко, половината течна сметана
2 ч.л. течна ванилия
3 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 бр. яйце

за топинг:
1/2 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. разтопено масло

В купа смесваме брашното, захарта, млякото, ванилията, бакпулвера, солта и яйцето. Разбъркваме с лъжица всичко до еднородна смес, но не прекаляваме с бъркането. Намасляваме тавичка с размери 33х22 см и изсипваме получената смес. Смесваме кафявата захар с канелата и поръсваме с получената смес разстланото в тавичката тесто. По желание може да поръсите и със счукани орехи. Най-отгоре поръсваме с разтопеното масло. Печем в предварително загрята до 175 С фурна, около 20-25 минути. Може да се сервира топъл или студен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.