Рецепта:
3 бр. готови блата - квадратни
за сиропиране:
вода и ликьор от касис
за крема:
2 бр яйца
4 суп.л. пудра захар
200 гр. течна сметана
300 гр прясно мляко
1 пак. крем Ванилия на д-р Йоткер - без варене
1 ампула ванилия на д-р Йоткер(или 3 бр в пакетче)
1 ампула ванилия на д-р Йоткер(или 3 бр в пакетче)
сладко от боровинки
Блатовете нарязваме на квадрати, за да се получат 6 бр. Не е задължително блата да е цял - може да е от 2 или 3 ленти - както се комбинира. Идеята е тортата да е малка и висока.
За направата на крема е необходимо да се разбият всички съставки по отделно: белтъците на сняг, жълтъците с пудрата захар до получаване на крем, сметаната и отделно също така и кррема без варене с 300 гр прясно мляко (според указанията на опаковката). След това с леко разбъркване смесваме всички отделни съставки до получаването на еднородна маса.
Започваме да нареждаме блат, сиропираме, крем и сладко от боровинки... Отгоре намазваме с крема и небрежно капваме от сладкото.
Бенита,пак си се развихрила в кухнята и изкушаваш с тази креместа торта!Ей това парченце как добре би ми паснало на кафенцето сега!Много вкусно е!
ОтговорИзтриванеНямаш проблеми - пращам веднага:)
ОтговорИзтриванеОх каква тортичка направо се олях :)))
ОтговорИзтриванеТова е вкусотия:)
ОтговорИзтриване