петък, 25 март 2011 г.

БЯЛА ТОРТА С БОРОВИНКИ


Рецепта:

3 бр. готови блата - квадратни

за сиропиране:
вода и ликьор от касис

за крема:
2 бр яйца
4 суп.л. пудра захар
200 гр. течна сметана
300 гр прясно мляко
1 пак. крем Ванилия на д-р Йоткер - без варене
1 ампула ванилия на д-р Йоткер(или 3 бр в пакетче)

сладко от боровинки

Блатовете нарязваме на квадрати, за да се получат 6 бр. Не е задължително блата да е цял - може да е от 2 или 3 ленти - както се комбинира. Идеята е тортата да е малка и висока.
За направата на крема е необходимо да се разбият всички съставки по отделно: белтъците на сняг, жълтъците с пудрата захар до получаване на крем, сметаната и отделно също така и кррема без варене с 300 гр прясно мляко (според указанията на опаковката). След това с леко разбъркване смесваме всички отделни съставки до получаването на еднородна маса.
Започваме да нареждаме блат, сиропираме, крем и сладко от боровинки... Отгоре намазваме с крема и небрежно капваме от сладкото.



4 коментара:

  1. Бенита,пак си се развихрила в кухнята и изкушаваш с тази креместа торта!Ей това парченце как добре би ми паснало на кафенцето сега!Много вкусно е!

    ОтговорИзтриване
  2. Нямаш проблеми - пращам веднага:)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох каква тортичка направо се олях :)))

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.