петък, 1 юли 2011 г.

РОГЧЕТА С ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ, ЯЙЦА И КОЛБАС


Докато чакам Стелито да се събуди, реших да замеся едно тесто и да направя закуска:)))

Рецепта:

за тестото:
2 суп.л. суха мая (или 1 пак. жива)
2 суп.л. захар
300 гр топла вода
200 гр кисело мляко
5-6 суп.л. олио
2 цели яйца + 1 белтък
2 ч.л. сол
брашно за меко тесто

за плънката:
2 бр яйца
200 гр сирене
100 - 150 гр колбас

1 жълтък за намазване

Разбъркваме маята с топлата вода, захарта и 3-4 суп.л. брашно. Оставяме маята да шупне и добавяме двете яйца плюс единия белтък, солта, олиото и киселото мляко. Месим меко тесто. Аз разделих на две, защото ми беше много за една тава. Половината направих на рогчета, а другата половина оставих в хладилника. Без да оставяме да втасва, разточваме правоъгълна кора на много тънко. Слагаме плънката и завиваме по диагонал, така, че да се получи форма на рог.




Нареждаме рогчетата в подмазана тава, намазваме с жълтъка и без да втасва печем в предварително загрята фурна до готовност. След като се изпекат, намазваме още горещи с маргарин или краве масло за да омекнат.



6 коментара:

  1. Ихааааа, я да видя кой се вихри петъчно в кухнята !!!!Много са вкусно-красиви тези рогчета мила Беничка, а и как красиво блестят!!! Ще взема да направя и аз някой път :)

    ОтговорИзтриване
  2. Бенита, много вкусни изглеждат тези рогчета!!!Стелито сигурно много ги е харесала:))).

    ОтговорИзтриване
  3. Ауууу, каква вкусотийка отново предлагаш Бени :)))))

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни са, обожавам соленки като тези!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат много примамливи!
    И моите две фъстъчета ще им се зарадват, благодаря за рецептата.
    Поздрав! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за коментарите на всички!
    От останалото тесто направих пица - стана точно като от пицариите - страхотна работа:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.