неделя, 3 юли 2011 г.

ПИЛЕ С РОЗМАРИН, БЯЛО ВИНО И ЧЕСЪН


От прясно закланите бройлери, картофите от градината и розмарина на майка ми, се получи това прекрасно ястие:))

Рецепта:

1 бройлер (пиле)... моето беше с 4 бутчета:)
клонче пресен розмарин
250 гр бяло вино
100 гр олио
2 суп.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер - смлян
1 1/2 ч.л. сол
3 суп.л. кетчуп
4-5 скилидки чесън - нарязани

пресни картофи във фурната за гарнитура

От виното, олиото, кетчупа, и останалите подправки приготвяме марина, в която оставяме пилето поне за два часа. След това прехвърляме месото с марината в тава и печем във фурна на 200 градуса под фолио до готовност. След като пилето е готово, отстраняваме фолиото и оставяме да се запече. 
В отделна тава нарязваме картофи, посоляваме със сол, добавяме малко олио и вода и печем във фурна на около 180 градуса.





2 коментара:

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.