Когато приготвяте от салатата с тиквички, не хвърляйте маринатата! Потопете в нея 4-5 пилешки и същия брой свински пържоли. След 24 часа ги изпечете на барбекю и ще се удивите от резултата!
Рецепта:
1/2 ч.л. сол ( или на вкус)
100 мл олио
6 суп.л. винен оцет
2 суп.л. мед
5-6 скилидки чесън ( носи и повече)
магданоз, копър
смлян чер пипер
В тази марината бях правила салата от тиквички, но не исках да я хвърлям и на другия ден мариновах в нея 5-6 пилешки и толкова свински пържоли. Единствено добавих 1 ч.ч. бяло вино. Престояват 24 часа в хладилник и на другия ден се пекат. Майка ми ги изпече на
барбекюто и станаха невероятно вкусни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.