събота, 9 юли 2011 г.

ПАЙ С ПЛЪНКА ОТ КРАВЕ СИРЕНЕ, БИСКВИТИ, ОРЕХИ И СМОКИНИ


Оказа се, че когато не се чудя какво да направя, а направо действам, се получават най-вкусните и интересни неща:) Като отворих хладилника и се оказа, че имам маргарин, сирене и сладко от смокини... Защо пък да не импровизирам... Речено-сторено!!! Направих пай, от който с гордост мога да кажа, че нищо не остана до сутринта:))

Рецепта:

за тестото:
2 ч.ч. брашно
100 гр. маргарин
1/4 ч.ч. захар
1 яйце
2 ванилии
1 бакпулвер

за плънката:
10 бр натрошени чаени бисквити
80 гр краве сирене
1 бурканче от пюре сладко от смокини
1/2 ч.ч. нарязани орехи
Всичко се разбърква добре - получава се суха маса!

В купа слагаме яйцето, мекото масло и захарта. Като разбъркаме с лъжица добре, добавяме бакпулвера с брашното и ванилията. Месим меко тесто - да не лепне по пръстите. След това разстиламе тестото в тава - 25- 28  см върху хартия и разпределяме отгоре равномерно плънката. Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Ето пая в суров вид:


Това е опечения готов вариант:



... друго си е на село в градинката:))



И кой провали фото сесията на мама....

7 коментара:

  1. Бени, много хубаво се е получило :)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Бени, чудесен пай се е получил ! :)
    Много ми допада смесването на сирене и сладко! :)
    Поздрави и приятна почивка на село! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви! Наистина ми хареса това със сиренето:))

    ОтговорИзтриване
  4. Бени,
    чудесна импровизация се е получила, тази комбинация ми допада и на мен.
    Малката е прекрасна,
    поздрави и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Jako lepo izgleda, a bebica je med medeni :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ах,че сладка кукла,и хубава градинка,Бени!
    Десертчето напълно вярвам,че се е харесало,изглежда супер!

    ОтговорИзтриване
  7. benita, имаш си голяма сладурана и вкусен сладкиш:)

    ОтговорИзтриване

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.