Рецепта:
за еклерите:
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
щипка сол
4 бр яйца
за крема:
1 л прясно мляко
250 гр захар
2 пак. нишесте
Слагаме водата и олиото да заврат. Добавяме брашното и разбъркваме до като сместа се отлепи от съда. Сваляме от котлона и като изстине добавяме яйцата и разбъркваме с дървена лъжица енергично до получаването на хомогенна смес. С чаена лъжичка, потопена в олио, гребваме от сместа и подреждаме в подмазана тава. Печем в предварително загрята фурна до златисто. След като изпечем всички еклери, изчакваме до като изстинат, цепваме леко от страни и пълним с предварително приготвения крем (по стандартен начин - завира млякото, добавяме захарта и разтвореното във вода нишесте и изчакваме да се сгъсти). Крема е добре да е по-гъст, защото иначе изтича от еклерите!
Бенита, много обичам еклери!Твоите изглеждат много, много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятен уикенд!
Pozdrav, stigoh ja sa putovanja a kod tebe vidim lepe poslastice...
ОтговорИзтриване