Днес започвам да правя сладкиш, но се оказва, че нямам захар, бакпулвер.... какво ли имам - кисело и прясно мляко, мед, канела, орехи... добре, че имам и брашно:))) Сътворих нещо интересно! Дано да ви хареса и на вас:)
Рецепта:
3 бр яйца
1 ч.ч. прясно мляко (моето беше каймак)
2 суп.л. кисело мляко
1 ч.ч. мед
1 ч.л. хлебна сода
1 2/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
2 бр ванилии
1 купичка узрели джанки
1/2 ч.ч. орехи - нарязани
1 суп.л. маргарин за подмазване
пудра захар за поръсване
топинг по желание за украса на чинийката - моя от вишна
Разбъркваме добре всички съставки без орехите и сливите. Подмазваме тава с диаметър 28 см с маргарина и нареждаме нарязаните на половинки сливи. Поръсваме и орехите. Заливаме с готовата смес и печем на умерена, предварително загрята фурна до готовност. След като извадим от фурната, изчакваме 2-3 минутки и обръщаме в поднос. Като изстине поръсваме обилно с пудра захар и сервираме с топинга.
Бенита,взимам си парченце за десерт!Днс имах толкова работа,че не успях да направя нищо сладичко.Прекрасна рецепта!Поздрави:)
ОтговорИзтриванеBas je medeni, lepo izgleda i fini recept. Pozdrav...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце! Целувки!!
ОтговорИзтриванеСупер е сладкишчето.Имам сливи и ще бъде направен-благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеБени, супер идея за сладкиш с мед и джанки! :)
ОтговорИзтриванеНаправо си го записвам. Много апетитно изглежда на снимките!
Поздрави! :)
Миро
Прекрасна рецепта, обичам медени сладкиши, а и с тези джанки.... ммммм! Изглежда неустоимо вкусен на снимките!
ОтговорИзтриванеПоздрави!