четвъртък, 4 август 2011 г.

ТОРТА С ПОРТОКАЛИ


Рецепта:

3 бр готови блата
200 гр сладкарска течна сметана
120 гр течен шоколад
1 пак крема сирене (120 гр)
1 жълтък
5-6 суп.л. пудра захар

сиропираме със сока от един портокал и 1/2 ч.ч. портокалов ликьор - без да се вари

Разбиваме сладкарската сметана в купа. Добавяме течния шоколад и крема сиренето, като разбиваме също добре. В отделен съд разбиваме жълтъка с пудрата захар на водна баня до получаването на кремообразна смес. Добавяме жълтъка към основния крем и започваме да намазваме сиропираните вече блатове. Украсата е по желание.



Не знам поради каква причина не съм снимала парче от тортата... нещо ми се губи момента:)

3 коментара:

Коментара Ви ще бъде одобрен от мен, след което без съмнение ще бъде качен :)

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.