Рецепта:
200 гр топла вода
1 суп.л. суха мая
1 ч.л. захар
2 суп.л. олио
щипка сол
2 бр яйца
(единия жълтък за намазване)
брашно за меко тесто
маргарин
лютеница
1 бр кренвирш
4-5 бр кисели краставици
От продуктите за тестото омесваме тесто и го оставяме да престои 30 минути. След това го омесваме леко и разточваме на правоъгълник. Режем на малки квадрати и намазваме с маргарин, лютеница, поръсваме със ситно нарязаните кренвирш и кисели краставички. Гъсеничките оформяме, като загъваме по дължина тестото, притискаме краищата с вилица и разрязваме с нож на 3-4 места. Джобчетата... на мен ми приличат повече на очички:)), правим като загъваме тестото по широчина, но не до край, а да остане дупка в средата. Оформлението е по желание! Нареждаме в подмазана тава, оставяме да втаса за около 10-15 минути, мажем с жълтък и печем в предварително загрята фурна до готовност. След като ги извадим от фурната, намазваме гъсеничките и торбичките с маргарин.
Много вкуснооо!!
ОтговорИзтриване