Исках да изненадам с нещо синът си, който се прибра от с. Дунавци за училище и т.к. той обича и печено пиле и пълнени чушки, но на мен не ми се печеше дълго време във фурната... сътворих този невероятно вкусен гювеч:)
Рецепта:
за пилето:
1 или 2 бр пилешки бутчета
1 суп.л. зеленчукова пикантина
1 ч.л. червен пипер
1/3 ч.ч. олио
магданоз
1 бр патладжан
кашкавал за настъргване върху бутчетата
за чушките:
6-7 бр сурови червени чушки
1 ч.ч. ориз
3 бр домати
щипка черен пипер
1 ч.л. червен пипер
магданоз
5-6 суп.л. соев сос
зелена подправка за ястия
Овалваме пилешките бутчета с подправките и олиото, поръсваме с нарязания магданоз и нареждаме отгоре патладжана на кръгчета. Слагаме в центъра на гювеч или йена, за да можем по края да заградим с пълнените чушки.
Ориза за чушките го объркваме с всички подправки на сурово и пълним изтърбушените чушки, като не прекаляваме със сместа, защото ориза ще увеличи обема си поне три пъти при готвенето! След като наредим чушките около пилешкото месо, слагаме по едно кръгче суров червен домат за капаче. Наливаме вода, колкото да се покрият чушките. Печем в незагрята фурна на 200 градуса около 2 часа.
След като месото е вече готово, настъргваме обилно с кашкавал и оставяме да се запече без капак до златисто.
Така и не успях да снимам порци - получи се невероятно вкусно ядене! Приличаше на агнешко с дроб сърма - интересен вкус!
При печенето патладжана падна в страни, но пак беше вкусно:)
Поздравявам те, толкова вкусно изглежда. Това си е 2 в 1! Много обичах когато се прибирах у дома мама ди ми сготви каквото съм си намислила!
ОтговорИзтриванеThere is nothing ordinary in your chicken recepie.Extra good:)
ОтговорИзтриване